De 100ste verjaardag van de Mechelse gesprekken en de oecumenische dialoog met de anglicaanse gemeenschap vandaag

Zaterdag 4 december 2021 – 54ste oecumenische ontmoetings- en studiedag van de Katholieke Nationale Commissie voor Oecumene

Naar aanleiding van de beslissingen van de overheden in antwoord op de evolutie van de gezondheidscrisis, is beslist deze dag niet live te laten plaatsvinden in Mechelen maar online. Beide sessies zijn voor het bredere publiek toegankelijk via https://www.facebook.com/OikoumeneBelgium

Voormiddag van 10 tot 12 uur

  • Verwelkoming en gebed door mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen en referent oecumene van de bisschoppenconferentie, en een kort overzicht van de belangrijkste oecumenische activiteiten in het voorbije jaar door professor Peter De Mey (KU Leuven).
  • Conferentie van voormalig anglicaanse aartsbisschop van Canterbury dr. Rowan Williams met mogelijkheid tot vraagstelling in de chat, gemodereerd door prof. Peter De Mey.
  • Drietalig lied gebaseerd op het testament van kardinaal Mercier (Tekst : Ph. Goeseels/ Muziek: G. Previdi/GPS Trio), ingeleid door Michel Rongvaux.

 Namiddag van 14 tot 16.00 uur

  • Bijdrage vanuit de andere Kerken: metropoliet  Athenagoras (voor de orthodoxe gemeenschap), em. prof. Adelbert Denaux (katholieke gemeenschap) en Priscille Djomhoué (voor de protestanten)
  • Vragen van het publiek via de chatfunctie en gemodereerd door prof. Peter De Mey
  • Synthese door professor Joseph Famerée

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven